Fruitbomen

EEN FRUITBOOM LEASEN?

Snel naar het formulier?    Klik Hier
Investeren in een fruitboom. Daar pluk niet alleen jij de vruchten van, maar ook de honingbij! Door het onderstaande formulier in te vullen lease jij een fruitboom voor 1 jaar en is de oogst in het najaar van jou. Voor jou een appel, peer of pruim, voor de bij een oase aan bloemen. Wellicht wil je appels met peren vergelijken, ruilen van het geoogste fruit behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Tijdens het jaar kun je leren snoeien, oogsten en onderhouden, maar dat is niet noodzakelijk.appelbomen

FRUITBOMEN
Stichting Beelease heeft in het voorjaar 2016 ruim 60 fruitbomen van minimaal 3 jaar en tussen de 1.5 en 2 meter hoog aangeplant. Deze fruitbomen, waaronder oude rassen van appels, peren en pruimen zijn aangeschaft om jou zoveel mogelijk bij het werken met een tuin en een boom te betrekken en dienen als voedingsbron voor de bij.

FORMULIER
Snel naar het formulier?    Klik Hier
Wat moet ik doen om aan dit geweldige project mee te werken?
Heel simpel! Vul hieronder op het bestelformulier alle vragen in. Het aantal bomen is beperkt en we hebben niet voor iedereen elke fruitsoort ter beschikking. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

DE KOSTEN
Je huurt voor de periode van 1 jaar  (een seizoen) een fruitboom voor €25,–  [  € 20,-. exclusief BTW ] .  De gemiddelde opbrengst van een fruitboom is  5 kilo fruit. Afhankelijk van de weersomstandigheden.  De leaseperiode loopt  elk jaar voor de periode van 1 januari  tot en met 31 december en vervalt daarna.

Je kunt maximaal drie fruitbomen per persoon en per jaar leasen.

LET OP : Wanneer je een fruitboom via het digitale formulier adopteert, gaat je automatisch akkoord met voorwaarden. Deze zijn bindend zodra je betaling is ontvangen. Lees ze dus goed!

De Voorwaarden lees je HIER

OOGST
We hebben dit jaar (2018) vrijwel geen fruit. De nachtvorst eind maart heeft vele bloesems kapot gemaakt . Het is erg jammer dat we dit  jaar geen fruit hebben. Vorig jaar waren de pruimenbomen overvol en nu hebben we niks. In een enkele perenboom was tot begin augustus een paar peren te zien. Door de aanhoudende droogte zijn helaas deze peren ook verloren. De appelbomen hebben volop in bloei gestaan maar ook daar heeft de vorst alle vruchtafzettingen bevroren.  We hopen op meer succes in 2019.