Doelstelling

De doelstelling van Stichting Beelease is de instandhouding en verbetering van bijen in de breedste mogelijke aanpak. We opereren op het raakvlak van onderwijs, wetenschap en maatschappij en organiseren jaarlijks cursussen voor bijenhouders. We promoten, begeleiden en zaaien jaarlijks 15 km bloemenlint in Amsterdam Noord. We kweken in een kas en in onze tuinen vele drachtplanten samen met vrijwilligers, buurtbewoners en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zesmaal per jaar geven we workshops fytotherapie over het gebruik van geneeskrachtige kruiden.

Stichting Beelease is als particulier initiatief gestart. De stichting is een Instituut voor research, educatie, ontwikkeling en productie van honingbijen, honingproductie en het kweken van  waardplanten. We verhuren bijenvolken aan diverse bedrijfstakken voor educatie en promotie en als een bijdrage aan de natuur.

Sponsors
De stichting biedt bedrijven de mogelijkheid om op een professionele verantwoorde wijze het behoud van de honingbij te steunen. Uw bedrijf wordt sponsor van een of meerdere bijenvolken en toont uw verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de natuurlijke leefomgeving en levert een bijdrage aan het herstel van de bijenpopulatie in ons land.

Meer informatie over de Stichting Beelease vind je HIER.bloemenweide