Beep

BEELEASE ONTWIKKELT DIGITALE KASTKAART

Laatste Nieuws :De APP is sinds 14 juli 2017 voor elke donateur beschikbaar.

De App
De tijd van half verkreukelde en verregende kastkaarten is voorbij. Met deze app kan informatie over de opbouw, behandeling en toestand van de bijenkast nauwkeurig digitaal vastgelegd worden. Een oude wens wordt werkelijkheid! We bieden imkers zowel een gratis softwarepakket om thuis gegevens in te vullen en te controleren als een gratis App (Android en iOS) om bij de kast te gebruiken.

 KastenoverzichtVoor Wie
De App IS voor iedere imker! Enige ervaring met de standaard kastkaart en het bijenhouden zelf is natuurlijk wel een vereiste. Gedurende de testperiode is de app nog uitsluitend in het Nederlands beschikbaar.

Door Wie
Beelease ontwikkelt de kastkaart in coöperatie met industrieel ontwerper Pim van Gennip van firma: Iconize en Marten Schoonman gespecialiceerd in het toepassen van technologie..

Kastgegevens
Registreren van de gegevens voor één of meerdere kasten op één of meerdere standplaatsen is eenvoudig. Bovendien is overzichtelijke rapportage in spreadsheets mogelijk. Tevens kunnen bijenhouders er voor kiezen om onderling gegevens over de situatie van hun kasten te delen. De data over de bijenvolken wordt centraal opgeslagen. Persoonsgegevens kunnen uiteraard geanonimiseerd worden.

Onderzoek
Deze centrale dataopslag is een bron voor de wetenschap. Onderzoekers kunnen de objectief verzamelde informatie gebruiken voor kwantitatieve, breed-vergelijkende studies over bijenvolken en bijengezondheid. Resultaten van verschillende behandelmethodes, denk aan de bestrijding van de varroamijt met chemische middelen, kunnen vastgelegd en geanalyseerd worden.

Hulp
Het ontwikkelen van een software programma is een tijdrovende en kostbare klus. Voor het realiseren van een eerste complete versie van de App is een bedrag van €6000,- nodig. We zoeken dus sponsors onder bedrijven, sympathisanten en bijenhouders en vragen ook om jouw hulp. De 1ste fase van de app wordt gemaakt voor een startbedrag van €2500,- .

ZIE DE BEEP WEBSITE