Kruidenworkshop

beeleasekruiden op zolder

DATA KRUIDENWORKSHOPS 2018

kruidenpotje

In 2018  zullen er weer een aantal Kruidenworkshops worden georganiseerd in het leslokaal bij de stichting Beelease in samenwerking met Gerry Boots, kruidengeneeskundige

Zet alvast de volgende data in je agenda:

  •  17 maart van 13.00 tot 16.00 uur: Thema Voorjaarskruiden & Kruidenzeep maken
  •  26 mei van 13.00 tot 16.00 uur: Thema: Kruiden &  Gewrichtsklachten
  • 7 juli van 13.00 tot 16.00 uur: Thema Kruiden &  Huidverzorging
  • 8 september van 13.00 tot 16.00 uur: Thema Bijenproducten & Gezondheid 

Kosten: 20 euro per workshop inclusief lesmateriaal, koffie/kruidenthee en de gemaakte producten. Van dit bedrag gaat 5 euro naar de stichting Beelease voor het behoud van de bijen!

U kunt zich per e-mail opgeven bij:

Gerry Boots, Kruidenopzolder: ghjboots@kpnmail.nl

Betaling contact op de lesdag zelf.


17 maart : Thema ‘Voorjaarskruiden en kruidenzeep maken’

kruidenzeep

Bij deze workshop staan we staan stil bij een aantal voorjaarskruiden die een belangrijke rol spelen bij een(voorjaars)reinigen van ons lichaam. Bovendien leer je hoe je met diverse kruiden, natuurlijke oliën en  bijenproducten een eigen kruidenzeep kunt maken. Wat dacht je van een mooie verzorgende honingzeep!


26 mei: “Kruiden & gewrichtskrachten”

honingpotje

Spier- en gewrichtsklachten behoren tot de meest voorkomende gezondheidsproblemen die zich uiten in pijn, stijfheid en ontstekingen, waardoor het bewegen (ernstig) beperkt kan worden. Medicinale kruiden kunnen hierbij ondersteunen. In deze workshop staan we stil bij de verschillende kruiden die hierbij een rol kunnen spelen. Bovendien maken we een massage olie, kruidenstempels, een hooizak, magnesium olie en een “wonderzalf”.


7 juli: “Kruiden & huidverzorging”

bloemenweide

De huid is ons grootste orgaan. Veel planten en kruiden bezitten heilzame stoffen voor de huid en zijn heel goed te gebruiken bij huidklachten maar ook voor de dagelijkse verzorging.
In deze workshop maak leer je welke kruiden een belangrijke rol spelen bij diverse huidklachten. Natuurlijk leer je zelf ook een aantal pure huidverzorgende producten met geneeskrachtige kruiden en bijenproducten te maken. Denk hierbij aan een natuurlijke tandpasta, shampoo, huid crème etc.


Thema ‘Kruiden en gezondheid, EHBO met kruiden’

kamille

In deze workshop kun je kennismaken met enkele inheemse kruiden als EHBO middel bij bijvoorbeeld verstuikingen, schaafwondjes, een koortslip, keelklachten en hoest. Verder leer je hoe je zelf kruidenzalf, kruidenwikkel en  een lippenbalsem kunt maken.


8 september: “Bijenproducten & Gezondheid”

luchtwegklachten

Tijdens deze workshop gaat in op de geneeskrachtige werking van de verschillende bijenproducten, zoals honing, propolis en bijenwas. We staan bijvoorbeeld stil bij de “Apitherapeutische” EHBO-kast, de genezende kracht van honing en propolis als natuurlijk antibioticum uit de bijenkast. Verder maken we een mooie ‘vallen en stoten’-zalf.

Voor meer informatie:

www.kruidenopzolder.nl

www.beelease.nl

ghjboots@kpnmail.nl